Välj rätt mobilt bredband till din bil

Välj rätt mobilt bredband till din bil

Det är inte ovanligt att surfen tar slut under resans gång när filmer strömmas i bilen. Problemet har dock en enkel lösning – ett mobilt bredband. När du ska installera ett i bilen är det tre saker du behöver tänka på: vilken router du ska välja, betalupplägg och surfmängd.

Att skaffa mobilt bredband för bilen är inte svårt, men det kan vara förvirrande om man inte är insatt. Här är de tre faktorerna du bör överväga innan du skaffar bredband i bilen.

Det finns routrar anpassade för bilar

Det finns ett fåtal typer av routrar som går att ha med sig på vägen.

Dels finns mobila routrar – en liten dosa som kan placeras var som helst. Den går på batteri, men har inte den bästa kopplingen. Att den är så pass portabel är dock bekvämt, då den även går att ta med utanför bilen när destinationen är nådd.

En nyare variant är Huaweis Car-Fi. Som det låter är det en router anpassad just för bilen. Den kopplas in i 12V-uttaget i bilen och ger därifrån en stadig uppkoppling med möjlighet att strömma film, surfa eller lyssna på musik.

Välj ett betalsätt som passar surfvanorna

Beroende på hur ofta som nätverket kommer att användas finns det olika upplägg som passar olika bra.

Med ett abonnemang blir det en kontinuerlig betalning som sker av sig själv. Räkningen betalas efter perioden är avslutad.

Betalas det istället kontant betalas avgiften innan tjänsten använts. I och med att man köper en månad åt gången finns det ingen bindningstid.

Ska abonnemanget användas frekvent kan det därför vara bra att ha abonnemang, men avses bara en säsong eller specifik månad kan kontantkort vara en bättre lösning.

Betala inte för mer surf än vad som behövs

Föga förvånande innebär större mängd surf större avgifter. Därför är det bra för plånboken att inte ha allt för stora marginaler.

Det är enkelt att jämföra surfmängderna i olika abonnemang med hjälp av jämförelsesidan www.mobiltbredband.se.

Avgör hur många gigabyte surf som behövs för dig och din familj, och välj sedan ett abonnemang som motsvarar det.