Begagnade Saabmodeller

Är du på jakt efter en begagnad Saab? Det finns givetvis en del för- och nackdelar med att köpa dem. Många vill gärna ha begagnade Saabmodeller på grund av utseendet och känslan i att köra dem, medan en del nog gärna vill åt dem som ett sätt att återuppleva yngre dagar. Men vilka nackdelar finns det egentligen? Och överväger fördelarna dem? Det beror främst på faktorer som budget och användningssyfte.

Pris och reservdelar

Många skulle nog skriva under på att begagnade Saabmodeller potentiellt ger mycket bil för pengarna. Som alltid beror det på bilens allmänna skick och dess miltal. Tittar man på en motsvarande Volvo, till exempel, kan det vara upp till flera tiotusentalskronor i skillnad, även när faktorer som miltal och allmänt skick beaktas i jämförelsen.

Samtidigt är det välkänt att det kan vara både svårare och dyrare att hitta begagnade delar till Saab. Än svårare kan det bli om du köper en Saabmodell som tillverkades i relativt litet antal. Ett tips är att kika på reservdelsmarknaden för den aktuella modellen innan du funderar på att köpa den. Med tanke på att ingen tillverkning av bilarna sker längre, kan det här vara en avgörande faktor.

Finns delar från andra aktörer

Samtidigt är marknaden för reservdelar god överlag. Man arbetar ofta med relativt goda marginaler, och det är ingen verksamhet man gärna lägger ner i första hand. Du som inte hittar originaldelar till din Saab om något går sönder, kan säkerligen hitta väl utformade delar från andra varumärken. Givetvis är det originaldelarna man gärna vill åt – men om det inte går att få tag på (eller om det är väldigt dyrt), finns alltså substitut att använda sig av. Förmodligen lär det inte bli problem med att hitta reservdelar på många år.

Exempel på begagnade Saabmodeller

  • Saab 9-3
  • Saab 9-5 Gen II
  • Saab 9000