Fabriks-Outlet på original Saabfälgar

Att hitta originalreservdelar till SAAB har, av naturliga skäl, blivit gradvis lite svårare sedan tillverkningen lades ner och modellerna blivit äldre. Visst finns det reservdelar som kan köpas som inte är original, men risken är högre att de inte är lika väl anpassade (både i form och utseende) som originaldelarna är. Således är det ofta värt besväret att gå på jakt efter dessa, eftersom det helt enkelt ofta blir bättre.

Sök på webben efter en onlinebutik

Det enklaste sättet att hitta originalfälgar och andra begagnade delar till Saab är troligtvis att söka runt på webben. I och med att många återförsäljare inte har dessa delar hemma, är det inte alls ett säkert kort att åka eller ringa runt och fråga efter dem. Ska du ha samma delar som de som monterades i bilen i fabrik, är det ofta den enklaste vägen att gå digitalt.

En nackdel med att köpa dessa typer av saker online är att du inte får hjälp med monteringen. Visserligen är fälgar något som kan monteras på egen hand, men för den som vill slippa kan det vara bra att gå till en mekaniker eller helt enkelt fråga en händig vän.

Köp begagnat på köp- och säljsajter

Även här är det troligtvis enklast att använda sig av webben. Det finns flera stora svenska köp- och säljsajter där en enkel sökning på till exempel ”SAAB original fälgar” ger dig träffar. Som alltid finns det vissa risker förenade med att handla begagnat. Du har inte samma typer av garantier och köpevillkor som när du köper hos stora och väletablerade aktörer. Se till att inspektera fälgarna ordentligt innan du ger ifrån dig pengarna, helt enkelt.

Priser

Priserna skiljer sig naturligtvis åt, beroende på var du handlar. När du köper begagnat från en köp- och säljsajt är det vanligt att olika säljare sätter priser som inte alls är särskilt nära varandra. Är priset väldigt lågt kan det vara bra att inspektera fälgarna på plats en extra gång, särskilt om inte säljaren anger något skäl till det låga priset.