ANABIL.SE
Trollhättan
Vänersborg
Strömstad
MecaChevroletOpelSaab

Press

Nya Saab 9-3 Aero 2014 hos ANA

Saab 9-3 Aero är tillbaka - roligare, tystare och bekvämare än någonsin. Provkörning och beställning av bilen kan nu göras hos ANA i Trollhättan och Vänersborg.


Vi har glädjen att meddela att vi nu har nya Saab 9-3 Aero Sedan 2014 hos oss för provkörning och beställning. Som en trogen Saab-partner kan vi även konstatera att körglädjen är starkare än någonsin med en motor på 2.0 liter som levererar 220 hästkrafter, inkluderat uppdateringar som bland annat en tystare gång och ökad komfort.

 

Bilmärket Saab har en speciell betydelse för många och sedan bilarna börjat tillverkas igen under Nevs regi har provkörningar endast ägt rum vid fabriken i Trollhättan. Det är därför extra roligt för oss och många Saab-kunder att vi nu kan erbjuda kunder att besöka oss för att provköra och beställa en ny Saab 9-3 Aero.

 

Produkterna vi erbjuder nu är Saab 9-3 Aero Sedan, svart eller silver. Med manuell växellåda kostar den 279'000, och med automat 289'000. Då ingår bland annat fri service i 3 år och vinterhjul.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Bilsäljare Stefan Johansson, ANA i Trollhättan, 0520-47 27 99
Bilsäljare Sten Larsson, ANA i Vänersborg, 0521-26 27 18

 

Kontakt på Nevs i Trollhättan:
Göran Fredriksson
Customer and Press Relation Manager
Tel: 0739-665 696
Mail: goran.fredriksson@saabcars.com

 

Full bilspecifikation finns här:
http://www.saabcars.com/Global/PDF/MY14/Saab_9-3_Aero_Sedan_EUMY2014.pdf

 

Pressbilder från Nevs finns här:
http://www.saabcars.com/Global/Press/MY14/Saab_9-3_Aero_Sedan_MY14-09.jpg
http://www.saabcars.com/Global/Press/MY14/Saab_9-3_Aero_Sedan_MY14-01.jpg
http://www.saabcars.com/Global/Press/MY14/Saab_9-3_Aero_Sedan_MY14-02.jpg


 

 

(2013-08-16)

ANA tar över BMW-verksamheten i Uddevalla, Henån och Strömstad

ANA Trollhättan AB (ANA) har idag träffat avtal med Bilia om att förvärva BMW-verksamheten i Uddevalla,Henån och Strömstad. Förvärvet genomförs med tillträde den 1 september 2013.

 

ANA blir i och med förvärvet representant för BMW bilförsäljning och service på ett försäljningsområde som i stort täcker kommunerna i Dalsland och Bohuslän.

 

Huvudanläggningen i Uddevalla får under det närmaste året en ansiktslyftning samtidigt som varumärket MINI tillförs verksamheten.

 

- Vi är mycket glada över att få ta över ett upparbetat och starkt BMW-område. Området bjuder på många trogna BMW-kunder och dessutom finns mycket fin kunskap bland anställda i företaget, säger Joachim Lind, vd för ANA.

 

Förvärvet innebär att ANA och BMW Group Sverige utökar sitt samarbete. Nyligen stod det klart att ANA även startar med BMW och MINI-verksamhet i Trollhättan från och med den 1 oktober 2013.

 

- Vi kommer nu att erbjuda två framtidsinriktade och mycket framgångsrika premiummärken, på ett stort område. Med BMW och MINI får vi en komplett och mycket stark produktportfölj, säger Joachim Lind.

 

Sedan en tid tillbaka utrustar ANA samtliga BMW:s polismotorcyklar för den svenska marknaden, och nyligen blev det även klart att ANA inom kort kommer att utrusta BMW polisbilar för den svenska marknaden.

 

- Satsningen tillsammans med BMW Group Sverige är en mycket viktig del i vår omställning efter Saab Automobiles konkurs, säger Joachim Lind.

 

För ytterligare information:
Joachim Lind, vd för ANA, 0738-10 20 25

 

Pressreleasen i pdf-format

 

 

(2013-05-31)

ANA i Trollhättan blir återförsäljare för BMW Group Sverige.
Bilhandelsbolaget ANA och BMW Group Sverige utökar sitt samarbete genom att teckna återförsäljaravtal avseende BMW och Mini. Dessutom återvänder ANA till sin tidigare anläggning på Kardanvägen i Trollhättan.

 

Med start den 1 oktober i år blir ANA auktoriserad återförsäljare av BMW och Mini för såväl bilförsäljning somservice. Det innebär att bilanläggningen på Kardanvägen i Trollhättan, kommer att byggas om och anpassas för BMW och Mini. Huvudsakligt upptagningsområde blir kommunerna Trollhättan, Vänersborg, LillaEdet, Grästorp, Essunga och Lidköping.

 

- BMW och Mini kommer att fylla tomrummet efter Saab för många av våra kunder. Vi kommer nu att erbjuda två framtidsinriktade och mycket framgångsrika premiummärken. Med BMW och Mini får vi en komplett och mycket stark produktportfölj inom ANA, säger Joachim Lind, vd för ANA.

 

- Det känns givetvis mycket speciellt att få återvända till vår gamla anläggning på Kardanvägen och renovera den för framtidens behov. Vi är tillbaka där våra kunder förväntar sig att hitta oss, fortsätter Lind.

 

Sedan en tid tillbaka utrustar ANA samtliga BMW:s polismotorcyklar för den svenska marknaden och nyligen blev det även klart att ANA inom kort kommer att utrusta BMW:s polisbilar.


- Det känns glädjande och viktigt att ha fått till detta breda samarbete med BMW Group Sverige, säger Joachim Lind.

 

- Vi är väldigt nöjda med den här lösningen i området. ANA är ett bilbolag med lång erfarenhet och ett stort kundregister. Dessutom har företaget en mycket stabil ägare i OK-koncernen, säger Petter Witt, vd för BMW Group Sverige.

 

För ytterligare information: Joachim Lind, vd för ANA, 0738-10 20 25

 

Pressreleasen i pdf-format

 

 

 

(2013-05-30)

ANA och Hyundai i samarbete även i Strömstad
Den 25 maj är det premiär för Hyundai hos ANA i Strömstad. Som därmed blir auktoriserad återförsäljare för Hyundai för såväl bilförsäljning som service, med upptagningsområde i Strömstads- och Tanums kommun.
-Vi är mycket glada att få jobba med Hyundai även i Strömstad, ett varumärke som verkligen är på frammarsch och vi räknar med att sälja minst 50 nya Hyundai i detta marknadsområde under första året, säger Joachim Lind, VD för ANA.
Verksamheten i Strömstad ska bedrivas i befintliga lokaler på Prästängsvägen och personalen ser mycket positivt på tillskottet:
-Det känns riktigt spännande att få marknadsföra och sälja Hyundais breda och moderna produktprogram, säger platschefen Torgny Johansson. Och verkstadschefen Rickard Olausson nickar instämmande. ANA har satsat stort på Hyundai och på bara ett par år blivit en av landets största Hyundai-återförsäljare. Idag representerar ANA det sydkoreanska märket på fyra orter i Västsverige; Trollhättan, Stenungsund, Lysekil och Strömstad.
-Vi är mycket nöjda med att Hyundai-försäljningen tas om hand av ANA i Strömstad. Vi har samarbete med ANA på flera orter och det är ett samarbete som fungerar alldeles utmärkt, säger Thomas Holm, VD för Hyundai Bilar i Sverige.

 

Pressmedelande i pdf- format

 

 

(2013-01-28)

ANA inreder bilhall för Saab på Överby
När de flesta före detta Saab-handlare monterar ner sina Saab-utställningar så väljer ANA att satsa på en ny bilhall för Saab. Företaget upplever att det finns en stark lokal efterfrågan och koncentrerar Saab-försäljningen i Trollhättan till sin anläggning ANA Motorcentrum på Överby-området.


- Vi har ca 200 begagnade Saab i lager och med det inflöde vi har vet vi att vi kommer att kunna sälja Saabbilar under hela 2013 och 2014. Sen hoppas vi att det nya Saab, som NEVS äger, kommer igång och att vi då får fortsätta representera varumärket, säger Joachim Lind, VD för ANA.


Saab Automobile AB gick i konkurs för drygt ett år sedan, trots det sålde ANA 125 nya och hela 1500 begagnade Saab under 2012.


- Under de närmsta två åren ser vi att vi kommer att sälja närmare 400 Saab, säger Joachim Lind.


Den nya Saab-hallen står klar 1 mars 2013.

 

Pressmeddelandet i pdf-format

 

(2013-01-21)

ANA tar över Alf Hansson Bil och etablerar sig i Lysekil

Alf Hansson Bil med ägarna och syskonen Richard och Catharina Hansson säljer sitt företag till bilhandelsbolaget ANA som i sin tur ägs av kooperativa OK. Alf Hansson Bil i Lysekil är auktoriserad återförsäljare för bilmärket Hyundai och företagets huvudsakliga upptagningsområde är kommunerna Lysekil samt Sotenäs.

 

- Förvärvet av Alf Hansson Bil är ytterligare ett steg i vår ägares strategi av en fortsatt etablering i bilbranschen, förklarar Joachim Lind, VD för ANA.

 

Verksamheten kommer att bedrivas i samma lokaler som idag, all befintlig personal följer med över i det nya bolaget och namnet kommer även fortsättningsvis att vara Alf Hansson Bil. Nuvarande ägare Richard Hansson fortsätter som platsansvarig.

 

Alf Hansson Bil etablerades 1984, företaget har mångårig erfarenhet av bilbranschen och är bland annat en av landets äldsta Hyundai-återförsäljare. Under de gångna åren har Alf Hansson Bil haft en god utveckling och företaget har en stark position på den lokala marknaden.

 

- Efter många år i branschen tycker vi att det känns rätt att sälja nu och vi är övertygade om att ANA kommer att utveckla verksamheten för våra kunders och för våra anställdas bästa, säger Richard och Catharina Hansson, ägare av Alf Hansson Bil.

 

Pressmeddelandet i pdf-format

 

 

(2013-01-17)

TROLLHÄTTAN FÅR EN NY BILBESIKTNING

DEKRA öppnar toppmodern anläggning - Målet är säkrare och mer hållbara fordon.

Stockholm/Trollhättan - DEKRA Bilbesiktning slog den 14:e december upp portarna för sin nya
bilbesiktningsbutik i Trollhättan. DEKRA är en del av den tyska koncernen DEKRA Group, ledande i Europa på bilbesiktningar med över 20 miljoner besiktningar per år. Anläggningen i
Trollhättan blir DEKRAs tionde anläggning i Sverige.

- Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda kunder i Trollhättan en modern och effektiv
fordonsbesiktning. DEKRA blir det första bilbesiktningsföretag förutom Bilprovningen att besikta fordon på orten, säger Erik Larsson, ansvarig för fordonsbesiktning på DEKRA i Sverige.

Den nya anläggningen utför besiktningar av personbilar, MC samt lätta lastbilar upp till 3,5 ton.
Priset för besiktning av en personbil är från 330 kr och anläggningen tar emot både bokade tider och drop-in. Öppettiderna är 08:00-16.30 måndag till fredag. Just nu erbjuds även en
introduktionsrabatt på 50 kr från ordinarie pris fram till årsskiftet om bokning sker via webben.

- Många fordonsägare ser besiktningen som ett nödvändigt ont. Den inställningen vill vi ändra på, och istället få bilägare att se det som ett sätt att förlänga livstiden på bilen och säkerställa att den är trafiksäker. Genom vår stora databas av alla besiktigade bilar runtom i världen får våra tekniker i Trollhättan en enorm erfarenhetsbank att utgå ifrån när de undersöker varje enskild bil. Det innebär att kunderna kan känna sig trygga att deras fordon är i fullgott skicka när de genomfört en besiktning hos DEKRA.

Anläggningen ligger på Betongvägen 3, vid ANA Trollhättan AB. Tanken är att erbjuda ett bra
läge i kombination med öppettider som gör det enklare att genomföra den årliga besiktningen.
Med en enorm kunskapsdatabas på åtskilliga miljoner fordonsbesiktningar per år, vill DEKRA
jobba för ännu säkrare och mer hållbara fordon på de svenska vägarna.


DEKRA är certifierade av Swedac (Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll), en statlig
myndighet med ansvar för utfärdande av tillstånd för bland annat fordonsbesiktning.

DEKRA finns sedan tidigare på nio orter i Sverige och har planer på att öppna ytterligare ett 30-
tal anläggningar runt om i Sverige fram till 2014.

För mer information, se www.dekra-bilbesiktning.se

 

Pressmeddelandet i pdf-format

 

(2012-03-21)
ANA köper bilar som kan färdigställas,karosser, reservdelar, fälgar och däck
från Saab Automobiles konkursbo.

- Det rör sig om ca 50 bilar som kan färdigställas, ca 50 karosser, tusentals fälgar, däck och reservdelar, säger Joachim Lind, vd för ANA.


- Karosserna, alla reservdelar, däck och fälg, alla dessa saker är för oss mycket värdefulla ur ett eftermarknadsperspektiv. Dels för att kunna ta hand om våra egna kunder, men även för att handla med till andra aktörer i marknaden, säger Joachim Lind.


- När det gäller de bilar som kan färdigställas så får vi se hur många vi eventuellt bygger klart och hur vi väljer att sälja dem. Mer om detta inom kort. Just nu är det mycket grejer som skall transporteras från Saab-fabriken till våra lokaler, säger Joachim Lind.

Arbetet med att transportera varor från fabriken inleds 21 mars.

Pressmeddelandet i pdf-format

 

 

ANA bygger elfordon i Trollhättan
Lerumsbaserade företaget Clean Motion ger ANA Trollhättan i uppdrag att bygga elfordonet Z-Bee. De första byggnationerna startar vecka 9 och det är ANA:s specialbilsverkstad som ansvarar för byggnationerna.

 

Under startåret 2012 är det tänkt att en fältprov- och demoflotta om ca 50 fordon skall produceras. 2013 blir det stora lanseringsåret för Z-Bee i Europa. Om allt går som det är tänkt kommer produktionen att hamna på ca 1000 fordon 2013 och ca 2000 fordon 2014.

Läs mer
Fakta om elfordonet Z-Bee

 

 

 

ANA Trollhättan utrustar polisbilar åt Volkswagen
Volkswagen i Sverige har gett bilåterförsäljaren ANA Trollhättan AB uppdraget att utrusta 60 polisbilar av modellen Passat. Läs mer

 

ANA tar över Sune Johnsson Bil och etablerar sig i Stenungsund
ANA Trollhättan AB (ANA) och Sune Johnsson Bil AB (SJ Bil) har undertecknat en avsiktsförklaring gällande ANA:s övertagande av SJ Bil. SJ Bil i Stenungsund är auktoriserad återförsäljare för bilmärket Hyundai och företagets huvudsakliga upptagningsområde är Stenungsund samt öarna Tjörn och Orust. Läs mer

© ANA Trollhättan AB